Çocuk – Yetişkin Zeka ve Dikkat/Algı Testleri Eğitimi – Erzurum

erzurum

Uzman Psikolog Yunus Emre AYNA’nın eğitimci olarak katılacağı “Çocuk-Yetişkin Zeka ve Dikkat/Algı Testleri Eğitimi”  07– 08 Haziran 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Eğitimin içeriği ile ilgili ayrıntılar şöyle:

Programın Amacı
Katılımcılara çocuklara/yetişkinlere uygulanan psikolojik testlerin içeriği ve klinik uygulaması hakkında bilgi ve yetkinlik kazandırmak ve eğitim sonrasında uygulama yeterliliğine sahip olmalarını sağlamak.

Eğitimin Programının İçeriği
2 günlük bir eğitim programı olarak yürütülecek Test Eğitim Programında testler teorik ve uygulamalı olarak ele alınacaktır.

1.GÜN: 07 HAZİRAN 2014 – CUMARTESİ

Catell 2 A7 yaş 6 ay ile lise dönemi çocuklara uygulanan zeka testidir.
Catell 3 A
Üniversite öğrenimi almış bireylere uygulanan zeka testidir.
Bender-Gestalt Testi (Çocuklar İçin Uygulama)
L.A. Bender tarafından geliştirilmiş olan Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi Ayşe Yalın ve Oya Somer tarafından Türkçeye uyarlanmıştır. Bu test, 5-11 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zeka testi olarak kullanılır. Zekânın Görsel devinimsel motor algılamasında gerilik, regresyon, fonksiyon kaybı ve organik beyin hasarlarını saptamak amacıyla kullanılmaktadır. 9 şekilden oluşmaktadır ve bu şekilleri kişinin çizmesi istenir. Görülen ve çizilen şekillerin her bir farklılığı farklı puanlandırılarak kişinin görsel motor algılama puanı hesaplanır. Sınırlandırılmış süre uygulaması yoktur.

Benton Kognitif Fonksiyonlar ve Görsel Hafıza Testi

8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, bireyin dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen, dikkat eksikliğinin tespit edilebildiği bir dikkat ve algı testidir. İdrak, dikkat ve tespit hafızasını ölçmeye yarayan formunun yanı sıra kognitif fonksiyonların durumunu tespit etmeye de yarar.

2.GÜN: 08 HAZİRAN 2014 PAZAR

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi:

Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme gibi 6 alt test ve toplam 100 maddeden oluşur. Testin sonucunda, çocuğunuzun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ve düzeyiyle ilgili sağlıklı veriler elde edilir. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi okula gidecek çocukların psikolojik olarak okula hazır olup olmadıklarını ölçer.

Good Enough Harris Bir İnsan Çiz Testi: :Çocuğun çizdiği insan resmi ile zekasının tespit edilebildiği, özel bir çeşit zeka testidir.

Porteus Labirentleri Testi: Çocuk ve yetişkinlere uygulanan zekanın özel bir şeklini ölçen, kullanımı yaygın bir zeka testidir.

Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi:
Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi projektif bir testtir. Bu test çocukların sorunlarını çözümlemek ve anlayabilmek için hazırlanmış tekniklerin gelişmişlerinden biridir. Test on tane yarım bırakılmış hikayeden oluşur. Hikâyeler, çocukların anlayabilecekleri ve ilgi duyabilecekleri biçimde yapılandırılmıştır. Her öykünün bir içeriği vardır. Psikanalitik teoriye uygun olarak, her gelişim dönemine uyan olası problemi ortaya koymaktadır.

Eğitim Tarihleri

07 HAZİRAN 2014– Cumartesi

08 HAZİRAN 2014 – Pazar

Kimler Katılabilir
Alanda çalışan psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimi öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ve lisansı sosyoloji,felsefe olup rehber öğretmen olarak atananlar başvurabilir. Bu branşlar da eğitimine devam eden lisans&lisansüstü üniversite öğrencileri de çalışmaya katılabilirler.

Eğitmen:
Uzman Psikolog Yunus Emre AYNA

yunushoca

Kayıt – Kabul Sırasında İstenen Belgeler

Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri

Eğitim Kontenjanı
30 kişi ile sınırlıdır.

Sertifika:

Eğitim Yeri :
Belirlenecektir.

Son Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2014

Ücret: 450 TL + KDV

basvuru1

TEST MATERYALLERİ ORJİNALDİR VE KATILIMCILARA HEDİYE EDİLECEKTİR

*Kredi Kartına Taksit İmkânı ( http://www.sanalpazar.com/Izmir-Cocuk-Testleri-Egitimi-Paketi__isp12888590)

Ön kayıt yaptıran katılımcıların en geç 04 Haziran 2014 Çarşamba gününe kadar ön kayıt bedeli olarak 200 TL’yi aşağıdaki hesap numarasına yatırmaları gerekmektedir. Eğitim ücretinin kalan kısmını eğitim günü elden ödeyebilirsiniz.

Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği adına
T.C Vakıflar Bankası
Iğdır Şubesi
Hesap No: 00158 0073 0040 6010
IBAN NO: TR850001500158007300406010
ya da

Sabri ÇAKAR adına
Akbank
Iğdır Şubesi
Hesap No: 0497 – 0088164
IBAN NO: TR450004600497888000088164

Eğitim süresince yapılacak tüm ikramlar ücretsizdir.

ÖNEMLİ BİLGİ:
*Ödemenizi yapmanız durumunda pegder2012@gmail.com e-mail adresine veya 0532 666 08 46 telefon numarasına ödeme bildirimi yapınız.
*Eğitim içeriğinde belirtilen erken kayıt tarihinden sonra eğitime katılım iptali ve eğitim ücreti iade talepleri kabul edilmeyecektir.
*Herhangi bir sebepten ötürü, eğitime katılamayan kursiyer bu hakkını başka bir tarihte düzenlenecek olan eğitime katılmak sureti ile saklı tutar.
*PEGDER – Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği, hiçbir neden belirtmeksizin eğitimi iptal etme hakkını kendinde saklı tutar. Kursun iptal edildiği tarihten sonra katılımcıların ücretleri iade edilir.
*PEGDER – Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği, eğitimlerin iptal edilmesi durumunda katılımcıların uğrayacağı ulaşım, konaklama ve diğer hiçbir zarardan sorumlu değildir.

SAYGILARIMIZLA

PEGDER – PSİKOLOJİK EĞİTİM GELİŞİM VE DESTEK DERNEĞİ
Söğütlü Mah. İrfan Cad. No:38 (Oba İş Merkezi) Kat:3 IĞDIR
İletişim: 0532 666 0846 & 0850 302 68 42
E-mail : pegder2012@gmail.com
WEB: http://www.pegder.org.tr/

Haberdar Et!

7 thoughts on “Çocuk – Yetişkin Zeka ve Dikkat/Algı Testleri Eğitimi – Erzurum

Sayın Suzan Solmaz
      Eğitim Başvurusu formunu doldurarak ön kayıt yaptırabilirsiniz.

Sayın Sevim Hanım

Eğitimlerimize sadece ilgili branş mezunu kişiler katılabilmektedir.

1. Arzu

Metropolitan olgunluk testi , LOuisa Duss , bir adam ciz ve bender gestalt testlerini daha once almıştım, bu testlerden dolayı ücrette degisiklik olur mu?

Sayın Arzu ÇAKICI

Eğitimde verilecek olan testlere kendi istediğini doğrultusunda seçerek de katılabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

PEGDER Duyuru Listesine Hoşgeldiniz

Check your email and confirm the subscription